De omzendbrief BA-2004/01 van 13 februari 2004 - BS 2004-03-16 tot aanvulling van de omzendbrief BA-1998/01 van 17 maart 1998 betreffende het statuut van de lokale en provinciale mandataris - Financiële ondersteuning van de werking van de politieke fracties – dient het gemeentebestuur te beschikken over een gedetailleerd verslag over de besteding van de middelen door de diverse fracties.
Artikel 38 §§ 5 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad goedgekeurd op de gemeenteraad van 20 juni 2019: Ter ondersteuning van gemeenteraadsfracties wordt jaarlijks aan elke fractie, vertegenwoordigd in de gemeenteraad, een toelage ten laste van de gemeente verstrekt onder volgende modaliteiten: 10% van de presentiegelden van de raadsleden van de fractie.
Artikel 44 van besluit van de Vlaamse regering van 19 januari 2007 handelt over het statuut van de lokale en provinciale mandataris.
Artikel 44 § 4 van het besluit van de Vlaamse regering van 19 januari 2007 jaarlijks een gedetailleerd verslag dient gemaakt van de aanwending van alle middelen voor de ondersteuning van de fracties en dat dit verslag openbaar is en wordt voorgelegd aan de raad.
De gedetailleerde verslagen van de aanwending van alle middelen voor de ondersteuning van de fracties. (zie bijlage)
De gemeenteraad neemt kennis van de gedetailleerde verslagen van de aanwending van alle middelen voor de ondersteuning van bovenvermelde fracties, nl. VOLUIT!, CD&V, N-VA en Vooruit (sp.a) gedurende het dienstjaar 2023.
De volgende dotaties worden toegekend:
Het ondertekenen door de gemeente As van het Burgemeestersconvenant 2030, aangaande de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.
Het Lokaal Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse Regering en de Vlaamse steden en gemeenten van 4 juni 2021 aangaande het verbintenissen engagement inzake de algemenen engagementen en de vier werven behoudend 16 specifieke doelstellingen.
De gemeente As ondertekende het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 op 21/10/2021 en 2.0 op 20/10/2022.
Binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact moet een jaarlijkse inhoudelijke rapportering met betrekking tot de voorgang opgemaakt worden dat na voorleggen aan de gemeenteraad bij Agentschap Binnenlands Bestuur wordt ingediend.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Lokaal Klimaatpactportaal, waar de Vlaamse overheid de monitoring van de doelstellingen bijhoudt.
De gemeente neemt kennis van de rapportering 2023 in verband met het Lokaal Energie- en Klimaatpact.
Artikel 43 van de deontologische code toe te passen " Minimaal één keer per bestuursperiode evalueert de raad de deontologische code. De raad vraagt daarvoor eerst advies aan de deontologische commissie. Daarbij wordt o.a. bekeken of de code nog actueel is, nog goed werkt en of ze nageleefd wordt".
De gemeenteraad neemt kennis van het verslag van de samenkomst van de deontologische commissie.
De gemeente verleent een recht van erfpacht voor een termijn van 50 jaar aan de VZW Katholiek Basisonderwijs As-Centrum voor het schoolgebouw en aanhorenden volgens de voorwaarden en lasten voorzien in de overeenkomst en het addendum.
Deze overeenkomst vervangt de bestaande erfpachtovereenkomst, afgesloten op 20 december 1994, geregistreerd te Genk op 27 april 1995, boek 82, blad 17, vak 12 en gewijzigd bij de akte afgesloten 30 juni 2011, geregistreerd te Genk op 7 juli 2011, boek 135 blad 71 vak 17 zoals reeds overeengekomen in deel III “Voorwaardelijke wijziging van het recht van erfpacht” van hogervermelde overeenkomst. Deze erfpacht werd verleng bij akte van 05/04/2016.
In het addendum bij de bijlage wordt een gedeeltelijk gebruik voorzien van een aantal lokalen en wordt overeengekomen de helft van de erfpachtvergoeding niet door te rekenen zolang het gedeeld gebruik zich voordoet. Daarnaast zal op vraag van de gemeente de kleuterspeelplaats worden verplaatst, waarvoor als tegenprestatie de gemeente een inspanningsvebintenis aangaat tot assistentie bij het bekomen van een vergroeningssubdisie alsook het beschikbaar stellen van 50 000 euro voor de inrichting van deze speelplaats.
Bij de toekenning van de 50 000 euro moet rekening gehouden worden met artikel 10 van het decreet betreffende het flankerend onderwijsbeleid op lokaal niveau. Dit artikel luidt als volgt:
"De lokale besturen die aan de scholen van het eigen schoolbestuur andere voordelen toekennen dan de sociale voordelen, vermeld in artikel 6 van dit decreet, kunnen die voordelen, in de context van het lokaal flankerend onderwijsbeleid ook toekennen aan de scholen van de andere schoolbesturen op hun grondgebied die erom verzoeken. De lokale besturen kunnen criteria vastleggen waaraan de scholen moeten voldoen om recht te hebben op die voordelen. Zij mogen geen enkel onderscheid maken tussen de scholen die aan de criteria voldoen."
De gemeente wil deze 50 000 euro toekennen aan de vrije basisschool als compensatie voor het niet naleven van de erfpachtovereenkomst, met name het feit dat de gemeente geen ander perceel kan aanbieden waarop een erfpacht wordt toegekend. De 50 000 euro dient dan ook te worden beschouwd als compensatie voor het verplaatsen van de speelplaats.
Meer info over de AGION-clausules:
De clausules die AGION wil terugvinden in de notariële erfpachtakte, zijn wettelijk verankerd in artikel 19 van de Schoolpactwet
Daaronder valt – naast de vervreemdingsclausule <https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/eigendomssituaties/voorwaarden-agion?scrollTo=_ba3a8e1f> -(deze stond ook blijkbaar in de vroegere overeenkomst) als ook de zogenaamde meerwaardeclausule <https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/eigendomssituaties/voorwaarden-agion?scrollTo=_f790439e> .
Zie de toevoegingen bij art. 4 van de overeenkomst respectievelijk art. 14 van de overeenkomst.
AGION heeft het volgende laten weten:
Soms kiezen erfpachtgever en -nemer ervoor om de meerwaardeclausule te laten staan in de notariële erfpachtakte maar daarnaast een onderhands document op te stellen waarin eigenaar en erfpachtnemer afspraken maken over de meerwaarde. Het kan dan gaan van een berekeningswijze van de meerwaarde tot de afspraak dat er (wegens boekhoudkundige afschrijvingen) geen meerwaarde zal bestaan op het einde van de duurtijd van de erfpacht. Zo’n document wordt wel eens een “side letter” genoemd, omdat het bestaat “naast” de notariële akte. Op die manier kan je een correcte akte voorleggen aan AGION en is de eigenaar toch ook gerustgesteld over al te grote financiële gevolgen.
Belangrijk is ook de toevoeging van ‘bestemming’ van de erfpacht te linken aan mogelijkheid tot subsidieverlening door AGION. Zie bij ‘Voorwerp’. Dit zijn zaken die het huidige schoolbestuur niet mee had gekregen van de afgetreden voorzitter en na een onderhoud met de bevoegde persoon van AGION is dat ter sprake gekomen.
De conclusie is dus dat zonder deze toevoegingen, AGION de erfpachtovereenkomst niet zal goedkeuren en de school geen subsidies kan aanvragen. Dan is de renovatieplicht niet mogelijk.
Het recht van erfpacht is onderworpen aan de Wet van 10 januari 1824, de wet van 14 mei 1955 betreffende de erfpachten en de wet van 4 februari 2020 op het goederenrecht voor zover er hierna van deze wetsbepalingen niet wordt afgeweken.
De gemeente verklaart een recht van erfpacht te verlenen aan de erfpachter die aanvaardt onder de hieronder gemelde voorwaarden en lasten, zoals vervat in de overeenkomst en het addendum.
Deze overeenkomst vervangt de bestaande erfpachtovereenkomst, afgesloten op 20 december 1994, geregistreerd te Genk op 27 april 1995, boek 82, blad 17, vak 12 en gewijzigd bij de akte afgesloten 30 juni 2011, geregistreerd te Genk op 7 juli 2011, boek 135 blad 71 vak 17 zoals reeds overeengekomen in deel III “Voorwaardelijke wijziging van het recht van erfpacht” van hogervermelde overeenkomst. Deze erfpacht werd verleng bij akte van 05/04/2016.
De gemeenteraad keurt de aangepaste ontwerpovereenkomst van erfpacht goed.
Vermits alle Partijen actor zijn in het kader van gezinsbeleid en ze gezinnen efficiënt en correct wensen te informeren en hen te begeleiden naar hun rechten.
Aangezien alle partijen dienstverlening aanreiken aan elk kind en elk gezin en rechtstreeks in contact staan met gezinnen.
Aangezien het Huis van het Kind gezinnen bereikt en samenwerkt met vele actoren.
Aangezien de bovengenoemde uitbetalingsactoren Groeipakket waardevolle partners zijn, met expertise in het Groeipakket en gezinstoeslagen. Deze actoren zullen zowel de gezinnen als de medewerkers van het Huis van het Kind maximaal informeren en ondersteunen in de materie van de gezinstoeslagen.
Aangezien er geen kosten aan verbonden zijn en er een coördinatie aangeduid wordt voor deze samenwerking.
Sinds 1 januari 2019 is het Groeipakket de opvolger van het oude kinderbijslagsysteem. Dit systeem is goed ingeburgerd maar toch ondervinden ze nog wat minpuntjes.
Om de informatie en ondersteuning maximaal toegankelijk te maken voor alle Asserse gezinnen wensen zij een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met Het huis van het Kind As.
De verschillende uitbetalingsactoren Groeipakket hebben een service aanbod dat samengesteld is in functie van de noden van het Huis van het Kind. In As gaat de samenwerking en service aanbod over:
Hierbij moet rekening gehouden worden met:
De Gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst met het Groeipakket zonder fysieke zitdag goed.
Vanaf 2024 zet Europa WSE de middelen voor sociale inclusie in via lokale partnerschappen. Het partnerschap richt zich op de begeleiding van niet-beroepsactieven en werkzoekenden met een
complexe problematiek. Het partnerschap zal de doelgroep helpen om, vanuit hun context, gehoord te worden om binnen hun uitdagingen ten volle te participeren in de samenleving, inclusief maar niet uitsluitend naar werk.
Binnen het regiegebied Genk, As, Zutendaal, Houthalen-Helchteren is niet alleen de werkloosheid bovengemiddeld hoog, ook de werkzaamheidsgraad is bijzonder laag. volgens de cijfers van het Steunpunt Werk (d.d. juni 2023) bedraagt de werkzaamheidsgraad (20-64) in As 76,1%, in Genk 67%, in Houthalen-Helchteren 71,9% en Zutendaal 75,5%. In bepaalde groepen ligt de werkzaamheid nog veel lager. Voor vrouwen (20-64 jaar) in Genk is de werkzaamheidsgraad 62,1%. De cijfers voor de niet-beroepsactievengraad (20-64) bedraagt in As 20,1%, in Genk 27,4%, in Houthalen-Helchteren 23,7% en in Zutendaal 21%. De cijfers voor het regiegebied liggen ruim onder de vooropgestelde doelstelling van 80% die vanuit de Vlaamse en federale overheid naar voren wordt geschoven.
Op 15/12/2024 mocht het Lokaal partnerschap GAZH een positieve beslissing ontvangen van WSE Europa en dit zonder opmerkingen en voor de periode van 6 jaar m.n. van 1/1/2024 tot en met 31/12/2029.
Voor de uitvoering en de uitbetaling werd een partnerschapsovereenkomst opgesteld voor de duurtijd van het partnerschap zoals goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen op 08/04/2024.
DPO-GDPR - positief om bijlage 7 joint Controller Agreement op een later tijdstip toe te voegen aan de overeenkomst
Advies: het partnerschap stelt een eigen DPO aan. De partnerschapsovereenkomst kan getekend worden voor de gegevensverwerkingsovereenkomst. Uitwisselen van gegevens kan in principe maar vanaf het moment dat ook de gegevensverwerkingsovereenkomst getekend is.
De oproep 'lokale partnerschappen voor de duurzame participatie op de arbeidsmarkt van personen met een complexe multiproblematiek' vanuit Europa WSE heeft als doel een dienstverlening te faciliteren om werkzoekenden en niet-beroepsactieven met een complexe multiproblematiek te bereiken zodat ze ten volle kunnen participeren op de arbeidsmarkt en in de samenleving.
Er werd overgegaan tot vorming van het werkingsgebied bestaande uit Genk, As, Zutendaal, Houthalen-Helchteren met Stad Genk als penhouder.
Tijdens verschillende werksessies werden, in nauwe samenwerking met het ondersteuningsteam van de VVSG en de VDAB, de lokale noden gedefinieerd aan de hand van een arena-analyse en de definiëring van de personae.
Op basis hiervan werd de 'Call for interest' gelanceerd waarbij geïnteresseerde organisaties werden opgeroepen hun kandidatuur in te dienen voor de vorming van het lokale partnerschap. Voor het werkingsgebied werden 24 kandidaturen ontvangen.
De jury beoordeelde de kandidaturen. Na de eerste lezing werden 12 organisaties uitgenodigd om hun kandidatuur te komen toelichten. Op basis van deze toelichting weerhield de jury 7 organisaties voor de vorming van het lokale partnerschap (vzw Arbeidskansen, vzw Arktos, CAW, vzw Alternatief, BLM, Integra, Kohesi).
In juli en augustus 2023 werden werksessies georganiseerd met de weerhouden partners uit het partnerschap aangevuld met de lokale besturen, de VDAB en het ondersteuningsteam, om te komen tot een gedragen voorstel voor oproep 208 van WSE Europa: 'Lokale partnerschappen voor de duurzame participatie op de arbeidsmarkt van personen met een complexe multiproblematiek'.
Op 19/10/2023 keurde het college van burgemeester en schepenen het projectvoorstel goed voor indiening WSE Europa. Op 06/10/2023 gaf ze haar goedkeuring voor de mede financiële inbreng.
Op 15/12/2024 mocht het partnerschap GAZH een positieve beslissing ontvangen van WSE Europa en dit zonder opmerkingen en dit voor de duurtijd van 6 jaar m.n. van 1/1/2024 t.e.m. 31/12/2029.
Voor de inhoudelijke uitvoering en de financiële afspraken werd een partnerschapsovereenkomst opgesteld voor het Lokaal Partnerschap GAZH voor de periode 1/1/2024 t.e.m. 31/12/2029.
De partnerschapsovereenkomst regelt de inhoudelijke opdrachten en bepalingen zoals ingediend bij WSE Europa. Daarnaast werden de financiële bepalingen van uitbetaling voorschot en saldo aan de partners en de cofinanciering vanuit de VDAB en de lokale besturen opgenomen in deze overeenkomst. De bijlagen maken integraal deel van de partnerschapsovereenkomst.
Deze afspraken betreffen:
bijlage 7 'de Joint Controller Agreement' zal later toegevoegd worden;
Bijlage 7, de Joint Controller Agreement, zal voorlopig geen deel uit maken van de partnerovereenkomst. Op dit moment lopen de gesprekken nog voor de aanstelling van een DPO die zal instaan voor het aanleveren van de nodige documenten ifv het partnerschap LPGAZH. Deze zal op een latere datum ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraad.
Financiële afspraken
De volledige financiering voor het partnerschap LAPGAZH bestaat uit volgende financieringsbronnen:
Dit resulteert in onderstaande financiering gedurende de duurtijd van het partnerschap, m.n. tot 31/12/2029
| Europa 60% | VL 20% | LB/VDAB 20% | Totaal |
Totaal 6 jaar | € 2.609.134,95 | € 869.711,65 | € 869.711,65 | € 4.348.558,26 |
Genk | € 1.815.593,71 | € 605.197,90 | € 605.197,90 | € 3.025.989,52 |
As | € 122.849,48 | € 40.949,83 | € 40.949,83 | € 204.749,14 |
Zutendaal | € 86.370,47 | € 28.790,16 | € 28.790,16 | € 143.950,78 |
Houthalen-Helchteren | € 584.321,29 | € 194.773,76 | € 194.773,76 | € 973.868,85 |
De promotor, stad Genk, zal de middelen ontvangen en stort deze door naar het partnerschap in 2 schijven m.n. het voorschot (70%) en het saldo (30%) en dit volgens de richtlijnen van WSE Europa. Het voorschot wordt bij de start van het project uitbetaald voor één jaar en nadien elk kalenderjaar en dit rekening houdend met de benutting tijdens het vorig kalenderjaar. Het saldo wordt uitbetaald na indiening en goedkeuring van het financieel en inhoudelijk rapport het jaar volgend op het werkingsjaar. De financiering wordt bekeken op 6 jaar. Jaarlijks zal er een begroting alsook afrekening opgemaakt worden door het partnerschap met voorlegging aan de gemeenteraad.
De financiering van VVSG wordt tevens opgenomen in de partnerschapsovereenkomst.
Deze overeenkomst wordt ondertekend door alle partners in het partnerschap LPGAZH m.n. Integra, Kohesi, CAW, Arktos, BLM, Arbeidskansen, Alternatief, VDAB, VVSG en de lokale besturen Genk, As, Zutendaal, Houthalen-Helchteren en As.
De gemeenteraad keurt de partnerschapsovereenkomst LPGAZH, integraal opgenomen in bijlage, goed.
De leden van het Beheerscomité hebben op 15 maart 2024 hun digitale goedkeuring gegeven en daarom vraagt men aan het college van burgemeester en schepenen om het jaarverslag (met bijlagen) én de jaarrekening ter goedkeuring/vaststelling te agenderen en voor te leggen aan de gemeenteraad van 18 april 2024.
Bijkomend moet door de gemeenteraad opnieuw de aanstelling van de vertegenwoordigers voor As in het Beheerscomité van de IGS gebeuren.
Als mandataris zal burgemeester Tom Seurs en als technisch lid zal omgevingsambtenaar Chris Gielen bevestigd worden. De handhavingscoördinator is permanent secretaris.
Na afloop van elk werkjaar, in dit geval 2023, moet in toepassing van artikel 8 van de oprichtingsovereenkomst, een jaarverslag en jaarrekening voor de werking van de I.G.S. Handhaving RO MidLIM in dat jaar opgemaakt worden.
Dit wordt uitgevoerd door de handhavingscoördinator (zie bijlagen). Het Beheerscomité moet vervolgens dit jaarverslag en –rekening respectievelijk goedkeuren en vaststellen.
Het ontwerp-jaarverslag en de ontwerp-jaarrekening werd digitaal voorgelegd aan alle leden van het Beheerscomité op 01 maart 2024. Uiterlijk 15 maart 2024 werd door de leden digitaal goedkeuring verleend aan dit ontwerp-jaarverslag en vaststelling uitgevoerd voor de ontwerp-jaarrekening.
In toepassing van artikel 15 van de overeenkomst moet de jaarrekening nu samen met het jaarverslag door het college van burgemeester en schepenen ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraden van alle lid-gemeenten en dit in principe binnen de 3 maanden na afloop van het werkjaar (in principe gemeenteraad van maart dus). Voor 2023 zal dit de gemeenteraad van 18 april 2024 worden.
Het budget voor het werkjaar 2024 werd reeds einde 2023 goedgekeurd door de gemeenteraden i.h.k.v. de opmaak van de begrotingen en de meerjaren-budgettering.
De gemeenteraad keurt het jaarverslag I.G.S. handhaving RO MidLim met bijlagen, in toepassing van artikel 8 en 15 van de oprichtingsovereenkomst, goed.
De gemeenteraad stelt de jaarrekening van I.G.S. handhaving RO MidLim, in toepassing van artikel 8 en 15 van de oprichtingsovereenkomst, vast.
De gemeenteraad bevestigt om burgemeester Tom seurs (stemgerechtigd) en omgevingsambtenaar Chris Gielen als vertegenwoordigers in het Beheerscomité van de I.G.S aan te duiden.
Björn Ulenaers wordt, als schepen van Wonen, aangeduid als afgevaardigde voor de algemene vergadering van WIL.
De gemeente As ligt in het werkingsgebied van de vennootschap en is aandeelhouder.
Op woensdag 29 mei zal de eerste algemene vergadering van Wonen In Limburg plaatsvinden. De gemeenteraad wordt verzocht om een afgevaardigde aan te stellen die de gemeente tot en met 31 december 2024 zal vertegenwoordigen in de (bijzondere) algemene vergadering(en). Daarnaast vragen ze ook toestemming om alle documenten en informatie in het kader van deze vergaderingen via mail aan de administratie en aan de afgevaardigde over te maken.
De gewone algemene vergadering is statutair jaarlijks voorzien op de laatste woensdag van de maand mei.
De gemeenteraad keurt de aanduiding van Björn Ulenaers, bevoegd als schepen van wonen, als afgevaardigde van woonmaatschappij "Wonen In Limburg" (WIL) goed.
Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift bezorgen van deze beslissing aan woonmaatschappij"Wonen In Limburg".
De gemeente As is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg.
Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per brief van 2 april 2024 overgemaakt.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
Aangetekend schrijven van 2 april 2024 waarbij de gemeente As werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Fluvius Limburg die op 10 juni 2024 zal plaatsvinden in Hotel Stiemerheide, Wiemesmeerstraat 105 te 3600 Genk.
De gemeenteraad keurt de agenda van de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg d.d. 10 juni 2024 als volgt goed:
De gemeenteraad verzoekt de Algemene Vergadering van Fluvius Limburg om de beslissing van de Raad van Bestuur van Fluvius Limburg van 12 maart 2024 om 173.902 aandelen Publi‑T te verkopen aan de Vlaamse Energieholding (VEH) (60.412 aandelen) en Nuhma AC (113.490 aandelen) aan de prijs van 1.457,00 euro per aandeel te bekrachtigen. Dit aanbod situeert zich in het kader van de reorganisatie van de Vlaamse aanwezigheid van de lokale besturen in Publi-T en in Publigas en de uitkanteling van de belangen van Fluvius Limburg in Publi-T naar de Vlaamse Energieholding (VEH). De eerste te doorlopen fase hiervan betreft de verkoop van de aandelen Publi-T van Fluvius Limburg aan enerzijds VEH en anderzijds Nuhma AC.
Björn Ulenaers zal als vertegenwoordiger van de gemeente deelnemen aan de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg op 10 juni 2024 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), hem wordt opgedragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van voormelde beslissingen en geeft het ter kennis aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e‑mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.
De gemeente As is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij Fluvius opdrachthoudende vereniging.
Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per brief van 28 maart 2024 overgemaakt.
Deze Algemene Vergadering wordt op digitale wijze gehouden.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
Aangetekend schrijven van 28 maart 2024 waarbij de gemeente As werd opgeroepen om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van Fluvius OV die op 5 juni 2024 om 18.30 uur plaats heeft op digitale wijze.
De gemeenteraad keurt onderstaande agenda van de Algemene Vergadering van Fluvius opdrachthoudende vereniging d.d. 5 juni 2024 als volgt goed:
De gemeenteraad draagt de vertegenwoordiger van de gemeente As, Björn Ulenaers, die zal deelnemen aan de digitale Algemene Vergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius op 5 juni 2024 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) op, zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
De gemeenteraad gelast het college van burgemeester en schepenen met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e‑mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be