De OCMW raad neemt kennis van de ambtshalve aanstelling als OCMW-raadslid
Bij opstart van een dossier budgetbeheer/schuldbemiddeling moet er door de cliënten een overeenkomst ondertekend worden waarbij duidelijke afspraken worden gemaakt omtrent het engagement en de wederzijdse rechten en plichten tussen cliënt en schuldhulpverlener.
De huidige modellen overeenkomsten budgetbeheer en schuldbemiddeling die momenteel in gebruik zijn op de sociale dienst van OCMW As zijn al enige tijd in gebruik.
Ondertussen zijn er vanuit het steunpunt Mens en Samenleving nieuwe voorstellen omtrent modelovereenkomsten uitgewerkt. Deze kunnen een goede basis vormen voor een update van onze huidige overeenkomsten.
De modelovereenkomsten van het steunpunt werden aangepast op maat voor As en deze nieuwe versies willen we bij deze voorleggen ter goedkeuring van de OCMW raad.
De bedoeling is vervolgens om deze nieuwe overeenkomsten te gaan gebruiken in de reeds lopende en op te starten dossiers budgetbeheer/schuldbemiddeling.
Door IGS Lokaal Woonbeleid GAOZ werd een verwerkingsovereenkomst aangeleverd betreffende de uitwisseling van data m.b.t. de doelgroep kwetsbare huurders die wel gerechtigd zijn doch geen aanvraag indienen voor de huurpremie.
Het OCMW en IGS GAOZ willen samenwerken om de opname te versterken en willen daarom bepaalde gegevens kunnen uitwisselen over de huurders die de huurpremie niet opnemen.
IGS Lokaal Woonbeleid GAOZ treedt op als subverwerker, op basis van de verwerkingsovereenkomst die er is met elke gemeente.
Als bijlage kan de verwerkingsovereenkomst, zoals opgemaakt en nagelezen door Wonen Vlaanderen en de gemeentelijke DPO’s, worden teruggevonden.
Mits goedkeuring wordt de overeenkomst aan IGS GAOZ bezorgd en vervolgens aan Wonen Vlaanderen.
Na goedkeuring wordt op initiatief van IGS GAOZ met Wonen Vlaanderen en de GAOZ OCMW’s verder afgestemd om concrete afspraken te maken.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 maakt meer ruimte voor lokale autonomie, lokaal maatwerk en lokale daadkracht. Ze maakt het mogelijk om een delegatiebeslissing van rechtspositieregeling, organogram en personeelsformatie van de raad naar het college van burgemeester en schepenen/vast bureau te geven. Hierdoor kan het bestuur flexibeler omspringen met wijzigingen in taken/opdrachten en behoeften die een impact hebben op de organisatie van de diensten van het lokaal bestuur.
Als er geen opmerkingen worden gemaakt over het zittingsverslag van de vorige vergadering, wordt het zittingsverslag als goedgekeurd beschouwd.