Aan de heer Sven Vangelabbbeek werd gevraagd de geloofsbrieven in te dienen, hij diende volgende documenten in:
Het ingestelde onderzoek waaruit blijkt dat de heer Sven Vangelabbeek sedert de verkiezing zonder enige onderbreking aan de voor de verkiesbaarheid gestelde voorwaarden voldaan heeft, en tot op dit ogenblik niet heeft opgehouden er aan te voldoen en zich tevens niet bevindt in een van de gevallen van onverenigbaarheid met het mandaat van raadslid.
Er zijn geen bezwaren voor het onderzoek van de geloofsbrieven van de heer Sven Vangelabbeek ingediend bij de gemeenteraad.
Artikel 6§3 van het decreet lokaal bestuur d.d. 22 december 2017: de gemeentraad ondezeokt de gleoofsbrieven van de verkozen gemeenteraalsleden. Als dez goedkeurid zijn dienze de eed af te leggen en hun mandaat te aanvaarden in de openbare vergadering.
Artikel 10 van het decreet lokaal bestuur d.d. 22 december 2017: inzake de onverenigbaarheid met het mandaat van raadslid.
Artikel 14 van het decreet lokaal bestuur d.d. 22 december 2017: het gemeenteraadslid dat afstand doet wordt vervangen door zijn opvolger, die wordt aangewezen overeenkomstig artikel 169 van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011.
Het overlijden van de heer Dirk Berghs, raadslid Vooruit.
Het gemeenteraadslid wordt vervangen door zijn opvolger, die aangewezen wordt overeenkomstig artikel 169 van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011.
De heer Sven Vangelabbeek is de tweede opvolger op lijst 1 sp.a/Vooruit van de verkiezingen van 14 oktober 2018. Eerste opvolger werd reeds aangesteld.
De gemeenteraad keurt de geloofsbrieven van Sven Vangelabbeek, wonend te 3665 As, Bevrijdingslaan 85/A000, geboren op 3 december 1975, te Genk, goed.
Er wordt een afzonderlijke akte van eedaflegging opgemaakt.
De heer Sven Vangelabbeek wordt verzocht om ter zitting de eed af te leggen in handen van de voorzitter van de raad ' Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen."
De heer Sven Vangelabbeek, wonende te As, Bevrijdingslaan 85/A000, geboren te Genk op 3 december 1975 wordt onmiddellijk ter zitting uitgenodigd en verzocht in de openbare vergadering en in handen van de voorzitter van de raad, de volgende eed af te leggen: "ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen."
Sven Vangelabbeek wordt als titelvoerend raadslid geïnstalleerd om het mandaat van Dirk Berghs, overleden, te vervolledigen.
Hij zal op de voorrangstabel de laatste plaats innemen.
De Kerkraad As heeft op 4 februari 2022 de jaarrekening 2021 van kerkfabriek Sint-Theresia As goedgekeurd.
De gemeenteraad neemt kennis van de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Theresia As:
De Kerkraad As heeft op 24 januari 2022 de jaarrekening 2021 van kerkfabriek Sint-Barbara As goedgekeurd.
De gemeenteraad neemt kennis van de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Barbara As:
De Kerkraad As heeft op 3 maart 2022 de jaarrekening 2021 van kerkfabriek Sint-Niklaas Niel-bij-As goedgekeurd.
De gemeenteraad neemt kennis van de jaarrekening 2021 van de kerkfabriek Sint-Niklaas Niel-bij-As:
De omzendbrief BA-2004/01 van 13 februari 2004 - BS 2004-03-16 tot aanvulling van de omzendbrief BA-1998/01 van 17 maart 1998 betreffende het statuut van de lokale en provinciale mandataris - Financiële ondersteuning van de werking van de politieke fracties – dient het gemeentebestuur te beschikken over een gedetailleerd verslag over de besteding van de middelen door de diverse fracties.
Artikel 38 §§ 5 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad goedgekeurd op de gemeenteraad van 20 juni 2019: Ter ondersteuning van gemeenteraadsfracties wordt jaarlijks aan elke fractie, vertegenwoordigd in de gemeenteraad, een toelage ten laste van de gemeente verstrekt onder volgende modaliteiten: 10% van de presentiegelden van de raadsleden van de fractie.
Artikel 44 van besluit van de Vlaamse regering van 19 januari 2007 handelt over het statuut van de lokale en provinciale mandataris.
Artikel 44 § 4 van het besluit van de Vlaamse regering van 19 januari 2007 jaarlijks een gedetailleerd verslag dient gemaakt van de aanwending van alle middelen voor de ondersteuning van de fracties en dat dit verslag openbaar is en wordt voorgelegd aan de raad.
De gedetailleerde verslagen van de aanwending van alle middelen voor de ondersteuning van de fracties. (zie bijlage)
De raad neemt kennis van de gedetailleerde verslagen van de aanwending van alle middelen voor de ondersteuning van bovenvermelde fracties, nl. VOLUIT!, CD&V, N-VA en Vooruit (sp.a) gedurende het dienstjaar 2021.
De volgende dotaties worden toegekend:
Belangrijkste contractvoorwaarden:
Het gemeentebestuur van As is ervan overtuigd dat extra toevoeging van een culturele hub aan de stationssite een meerwaarde kan bieden op cultureel, pedagogisch, sociaal, economisch en toeristisch vlak. De gemeente organiseert tot nog toe zelf via de cultuurdienst – al dan niet in samenwerking met lokale kunstenaars en verenigingen – een cultureel aanbod van voorstellingen, workshops, tentoonstellingen e.d. Dit aanbod wordt zowel in de Sint-Aldegondiskerk georganiseerd als in het gemeenschapscentrum op de vrijetijdssite.
Om een ruimer publiek aan te spreken en het cultureel aanbod nog te kunnen uitbreiden, wenst het gemeentebestuur de stationssite als extra culturele hotspot toe te voegen. Deze toevoeging kadert binnen de plannen van de herinrichting van de stationssite en de extra belevingselementen die het gemeentebestuur daar graag zou verwezenlijken. De algemene doelstelling is om de bezoeker op de site verschillende opportuniteiten te bieden inzake beleving van natuur, sport en spel, cultuur en horecavoorzieningen zodat de site meer troeven heeft voor een bezoek van langere duur (voor wandelaars en fietsers als tussenstop maar ook als bestemming op zich, voor gezinnen met kinderen, groepen, kunstliefhebbers, …).
Momenteel zijn de graffititreinen op de site al een trekpleister voor de kunstliefhebber en vormen ze vaak de setting voor fotoshoots. De gemeente wil dit cultureel aanbod op de site graag verder uitdiepen, bij voorkeur i.s.m. een lokale partner die ook als curator wenst op te treden en de site mee helpt toegankelijk te maken voor een breder publiek van kunstenaars en creatievelingen.
Haute Cuisine beschikt in dit opzicht over een uniek aanbod binnen de gemeente zowel op vlak van lokaal aanbod kunstinstallaties als op vlak van curatorschap.
Het gemeentebestuur wenst de komende jaren via curatorschap van Haute Cuisine de organisatie van culturele initiatieven op de stationssite te realiseren, zonder dat er verschillende gemeentelijke diensten daarbij inhoudelijk dienen tussen te komen, noch artistiek, noch zakelijk, noch naar verdere logistieke ondersteuning toe, behoudens hetgeen hierna uitdrukkelijk vermeld. De gemeente wenst daarbij te verzekeren dat het de accommodatie ook via het curatorschap ter beschikking gesteld kan worden aan andere kunstinitiatieven. Met deze overeenkomst wensen partijen duidelijke afspraken te maken voor de samenwerking.
Haute Cuisine neemt deze opdracht aan, alsook alle daaraan verbonden risico’s.
Om Haute Cuisine hierin te ondersteunen stelt de gemeente goederenwagons, waarvan zij eigenaar is, ter beschikking. Het gebruik ervan wordt eveneens geregeld via onderhavige overeenkomst.
Partijen zijn het erover eens dat de waarde van huidige overeenkomst niet de drempel zoals bepaald in de Wet van 17 juni 2016 betreffende de concessieovereenkomsten overschrijdt.
De gemeenteraad keurt de overeenkomst inzake het gebruik van de goederenwagons door Haute Cuisine en het curatorschap met betrekking tot de culturele hub site station goed.
De gemeenteraad geeft een delegatie van ondertekening aan Burgemeester Tom Seurs en aan Algemeen Directeur Wendy Peeters voor de ondertekening van de overeenkomst inzake gebruik van de goederenwagons door Haute Cuisine en het curatorschap met betrekking tot de culturele hub site station.
De leden van het Beheerscomité hebben op 18 maart 2022 hun digitale goedkeuring gegeven en daarom vraagt men aan het college van burgemeester en schepenen om het jaarverslag (met bijlagen) én de jaarrekening ter goedkeuring/vaststelling te agenderen en voor te leggen aan de gemeenteraad van 21 april 2022.
Bijkomend moet door de gemeenteraad opnieuw de aanstelling van de vertegenwoordigers voor As in het Beheerscomité van de IGS gebeuren.
Als mandataris zal burgemeester Tom Seurs en als technisch lid zal omgevingsambtenaar Chris Gielen bevestigd worden. De handhavingscoördinator is permanent secretaris.
Na afloop van elk werkjaar, in dit geval 2021, moet in toepassing van artikel 8 van de oprichtingsovereenkomst, een jaarverslag en jaarrekening voor de werking van de I.G.S. Handhaving RO MidLIM in dat jaar opgemaakt worden.
Dit wordt uitgevoerd door de handhavingscoördinator (zie bijlagen). Het Beheerscomité moet vervolgens dit jaarverslag en –rekening respectievelijk goedkeuren en vaststellen.
Het ontwerp-jaarverslag en de ontwerp-jaarrekening werd digitaal voorgelegd aan alle leden van het Beheerscomité op 25 februari 2022. Uiterlijk 18 maart 2022 werd door de leden digitaal goedkeuring verleend aan dit ontwerp-jaarverslag en vaststelling uitgevoerd voor de ontwerp-jaarrekening.
In toepassing van artikel 15 van de overeenkomst moet de jaarrekening nu samen met het jaarverslag door het college van burgemeester en schepenen ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraden van alle lid-gemeenten en dit in principe binnen de 3 maanden na afloop van het werkjaar (ten laatste gemeenteraad van maart dus). Voor 2021 zal dit de gemeenteraad van 21 april 2021 zijn.
Het budget voor het werkjaar 2022 werd reeds einde 2021 goedgekeurd door de gemeenteraden i.h.k.v. de opmaak van de begrotingen en de meerjaren-budgettering.
De gemeenteraad keurt het jaarverslag I.G.S. handhaving RO MidLim met bijlagen, in toepassing van artikel 8 en 15 van de oprichtingsovereenkomst, goed.
De gemeenteraad stelt de jaarrekening van I.G.S. handhaving RO MidLim, in toepassing van artikel 8 en 15 van de oprichtingsovereenkomst, vast.
De gemeenteraad bevestigt om burgemeester Tom seurs (stemgerechtigd) en omgevingsambtenaar Chris Gielen als vertegenwoordigers in het Beheerscomité van de I.G.S aan te duiden.
De gemeente As heeft 6,7% van de aandelen in SHM (sociale huisvestingsmaatschappij) Nieuw Dak, zetelt in de vzw SVK Het Scharnier en heeft 1% van de aandelen van SHM Landwaarts. Binnen de woonmaatschappij is het volgend voorstel naar verdeling van de stemrechten geformuleerd. Dit is een onderhandeld akkoord tussen de verschillende politieke partijen op Limburgs niveau die een bestuursmandaat opnemen in de SHM’s en SVK’s (sociaal verhuurkantoor).
Op Limburgs niveau (werkingsgebied woonmaatschappij Limburg), heeft de gemeente As 0.9% van de sociale huurwoningen en 0,9% van het aantal huishoudens. Over de grondreserves zijn geen publiek toegankelijke data beschikbaar.
Bovenstaande stemrechtenverdeling voldoet aan de vormvereisten van de Vlaamse Regering. Gelet op het provinciebrede akkoord voor deze verdeling en de objectiviteit van de parameters, is het zinvol om deze verdeling te hanteren. Deze verdeling is minder gunstig dan de huidige verdeling van de stemrechten binnen Nieuw Dak. Gelet op het beperkte aandeel gemeentelijke aandeelhouders binnen Nieuw Dak ligt dit ook binnen de lijn van de verwachtingen. In vergelijking met de verdeling binnen Landwaarts (1% van de aandelen) is het voorstel evenwaardig.
De gemeente As wenst wél nogmaals te benadrukken dat er negatief werd geadviseerd met betrekking tot het werkingsgebied van de woonmaatschappij. De woonmaatschappij moet immers:
- dicht bij de lokale besturen blijven staan, waarbij de gemeente zich ernstige vragen stelt bij de goede samenwerking en bereikbaarheid als de afbakening te groot is.
- erover waken dat maatwerk mogelijk blijft. Hoe groter de afbakening hoe minder aandacht er zal zijn voor maatwerk op maat van de gemeente en haar inwoners.
- een duidelijke beslissingsstructuur hebben waarbij alle lokale besturen een rol krijgen; hetgeen praktisch onhaalbaar lijkt. Als niet alle lokale besturen, incl. de gemeente As, deel uitmaken van het bestuursorgaan in geval van een Limburgs werkingsgebied, is blijft de gemeente geen voorstander van een samenvloeiing. As is in het bovenliggend voorstel per definitie minder goed vertegenwoordigd
In hun adviezen hechten verschillende woningmaatschappijen belang aan decentralisatie. Dit staat haaks op de voorgenomen operatie. Decentrale werking “moet garant staan voor het voeren van een woonbeleid op maat van de gemeente en haar regio, en voor een snelle, herkenbare, vertrouwde en nabije dienstverlening aan de klant”. De gemeente is zeker omwille van bovenstaande argument de mening toegedaan dat huidige werking ok is en zeker geen schaalvergroting aangewezen is. Verschillende woonactoren wijzen er in hun advies trouwens ook op dat we “maximaal de goede samenwerkingsverbanden [moeten] trachten te behouden”. Aangezien de vele randvoorwaarden, aandachtspunten en nadelen van het voorgestelde werkgebied (cfr. Alle Limburgse gemeenten) gaf het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad reeds eerder een negatief advies.
Het decreet van 7 juli 2021 houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot wonen.
Het besluit van de Vlaamse Regering van 17 december 2021 houdende wijziging van diverse besluiten met betrekking tot wonen.
Op 21/10/2021 bracht de gemeenteraad van As haar advies uit over de afbakening van het werkingsgebied van de woonmaatschappij. Binnen deze gemeenteraadsbeslissing werd geen voorstel gedaan rond de verdeling van de stemrechten in de woonmaatschappij. Op 14 februari 2022 ontving de gemeente As een brief van de minister van wonen met de vraag om advies te geven rond de verdeling van de stemrechten binnen de woonmaatschappij. Gemeenten die reeds hun advies over de stemrechtenverdeling gaven binnen hun advies over de werkingsgebieden, hoeven geen verdere actie te ondernemen, indien hun advies voldoet aan een aantal vormvereisten. Aangezien de gemeente As rond de stemrechtenverdeling nog geen advies innam, dient dit alsnog te gebeuren.
De gemeenteraad gaat akkoord met het voorstel van stemrechtenverdeling voor de woonmaatschappij Limburg, zijnde grondreserves (weging 10%), aantal sociale huurwoningen (weging 60%) en het aantal huishoudens (weging 30%).
De gemeenteraad wenst wel nogmaals formeel te benadrukken dat ze negatief heeft geadviseerd over het nieuwe werkingsgebied, o.a. omwille van de hierboven nogmaals aangehaalde argumenten. De bovenstaande stemrechtenverdeling is een bevestiging van het feit dat kleinere gemeenten nog maar weinig stemrecht zullen hebben in de nieuwe woonmaatschappij.
Een afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de minister van wonen en IGS lokaal woonbeleid GAOZ.
De minister van wonen heeft de verordening 'verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen gebouwd vóór 1981' op 14 maart 2022 goedgekeurd op voorwaarde dat:
Om het reglement te kunnen uitvoeren, dient het aangepaste reglement door de eerstvolgende gemeenteraad te worden goedgekeurd. Na goedkeuring treedt het besluit in werking op datum van ondertekening ervan (bijlage ministerieel besluit van 14 maart 2022).
Het aangepaste reglement dient tevens, na goedkeuring door de gemeenteraad, te worden bezorgd aan het agentschap Wonen-Vlaanderen (bijlage brief Wonen-Vlaanderen van 25 maart 2022).
Elke latere aanpassing aan dit reglement moet opnieuw door de minister worden goedgekeurd.
Ook het dataregister en de privacyverklaring worden opnieuw voorgelegd. Er werd toegevoegd dat ook de gegevens over de huurder(s) kunnen opgevraagd en tijdelijk bewaard worden. Bij de procedure adreswijziging zal optioneel (de aanvrager kan de procedure afronden zonder deze informatie te geven) gevraagd worden of de nieuwe bewoner een huurder is. Indien de nieuwe bewoner positief antwoordt, dan kan de eigenaar van deze verhuurder woning gesensibiliseerd worden om een conformiteitsattest aan te vragen binnen de vooropgestelde termijnen, zoals vermeld in de verordening.
Dit besluit is gebaseerd op of sluit aan bij de volgende regelgeving:
a. de Vlaamse Codex Wonen van 2021, artikel 3.2 en artikel 3.9;
b. het Besluit Vlaamse Codex Wonen van 2021, artikel 3.3 en artikel 3.9;
c. het besluit van de Vlaamse Regering van 2 oktober 2019 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van de Vlaamse Regering;
De gemeente As diende op 3 januari 2022 bij de minister bevoegd voor het woonbeleid een schriftelijk verzoek in, ontvangen op 4 januari 2022, om de verordening van 16 december 2021 houdende het verplicht stellen van het conformiteitsattest, goed te keuren.
De voornoemde verordening werd door de minister van wonen goedgekeurd op voorwaarde dat:
verwijzen naar de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en/of het Besluit Vlaamse Codex Wonen van 2021;
Het besluit treedt definitief in werking op datum van ondertekening ervan.
De gemeenteraad keurt het aangepaste reglement "verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen gebouwd vóór 1981” goed.
De gemeenteraad keurt het aangepaste dataregister en privacyverklaring goed.
Gelet op artikel 386 van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017;
Gelet op het besluit van de gemeenteraad betreffende de toetreding van de gemeente As tot het Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Limburg (vzw ERSV Limburg) en de goedkeuring van de statuten;
Gelet op de artikelen 33 en 34 van de statuten van vzw ERSV Limburg;
Gelet op het schrijven van vzw ERSV Limburg van 07 juli 2021 waarin zij meldt dat de Raad van Bestuur op de zitting van 27 mei 2021 besloot goedkeuring te verlenen aan de intentieverklaring tot vrijwillige ontbinding en vereffening van de vereniging;
Gelet op de kennisname van de intentieverklaring tot vrijwillige ontbinding en vereffening van ERSV Limburg door de Algemene Vergadering van de vzw ERSV Limburg op 17 juni 2021, die als bijlage bij het schrijven van 07 juli 2021 werd gevoegd;
Overwegende dat deze intentieverklaring tot vrijwillige ontbinding en vereffening van ERSV Limburg integraal deel uitmaakt van dit besluit;
Overwegende dat het voorstel tot ontbinding eerst ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de provincieraad, de onderscheiden gemeenteraden respectievelijk de beslissingsorganen van de leden-sociale partners, vooraleer de beheersorganen van de vzw ERSV Limburg verdere beslissingen dienaangaande zullen nemen.
artikel 386 Decreet Lokaal Bestuur
De Algemene Vergadering der leden van de VZW heeft in zitting d.d. 17/06/2021 kennis kunnen nemen van de intentieverklaring tot vrijwillige ontbinding en vereffening van de vereniging.
De vertegenwoordigers van de leden hebben zich unaniem aangesloten bij deze intentieverklaring.
De gemeenteraad stemt in met de vereffening en ontbinding van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Limburg.
De gemeenteraad gelast de vertegenwoordiger in de algemene vergadering, te weten de heer Jo Santermans, overeenkomstig dit standpunt de gemeente te vertegenwoordigen ter gelegenheid van de algemene vergadering(en) van de vzw ERSV Limburg, alwaar de vereffening en ontbinding van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Limburg ter stemming zal voorliggen.
Door de goedkeuring van de subsidieaanvraag voor Zorgzaam Zevenhuizen wordt een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd met Saamo voor de periode van 1 mei 2022 t.e.m. 28 februari 2024.
De Gemeenteraad gaat akkoord met onderstaande samenwerkingsovereenkomst met Saamo voor de periode van 1/05/2022 tot en met 28/02/2024.
Overeenkomstig artikel 161 decreet lokaal bestuur stellen de gemeenteraad en de OCMW-raad het organogram vast. De gemeenteraad kan de bevoegdheid tot het vaststellen van het organogram en de formatie delegeren aan het college van burgemeester en schepenen.
Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 gaat door op het elan om meer ruimte te maken voor lokale autonomie, lokaal maatwerk en lokale daadkracht te genereren en maakt naast de delegatie van de reglementen i.v.m. personeelsaangelegenheden (d.i. de rechtspositieregeling, arbeidsreglement, personeelspolicies, …), ook nog de verdere delegatie van de formatie en het organogram mogelijk. Daardoor kan ook sneller en flexibeler omgesprongen worden met wijzigingen in taken/opdrachten, behoeften die een impact hebben op de (diensten)organisatie. Volgens artikel 41, tweede lid, 2° van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 kan de raad de bevoegdheid met betrekking tot (onder meer) het organogram, de personeelsformatie en de gemeentelijke reglementen i.v.m. personeelsaangelegenheden delegeren naar het college van burgemeester en schepenen. De personeelsformatie wordt in het Decreet Lokaal Bestuur zelfs niet meer opgelegd als een verplicht instrument.
De delegatie van de rechtspositieregeling en het arbeidsreglement werd reeds op de gemeenteraad van 26/1/2017 goedgekeurd. Ook voor de aanpassing van de personeelsformatie is het aangewezen om, in het kader van enerzijds wijzigende regelgeving en anderzijds om te kunnen (bij)sturen wat betreft de dagdagelijkse werking, dat er snel kan gehandeld worden en dat nodige wijzigingen aan de personeelsformatie e.a. meteen kunnen doorgevoerd worden. Het betreft trouwens vaak maar beperkte wijzigingen doch ook deze dienen conform opgenomen te zijn om toepassing te kunnen hebben.
De raad gaat akkoord om de bevoegdheden voor de vaststelling het organogram en de personeelsformatie te delegeren aan het college van burgemeester en schepenen.
Het college van burgemeester en schepenen rapporteert hierover jaarlijks aan de raad.
De Chiro As-Niel heeft een weide aangekocht, gelegen naast hun lokalen in de Tiendenschuur. Ze heeft gevraagd of de gemeente deze grond wil gelijk maken, inzaaien, plaatsen van de omheining en het aanleggen van parkeerplaatsen.
Daar de technische dienst geen tijd heeft en dat we ook de verantwoordelijkheid bij de Chiro As-Niel zelf willen leggen, zal de gemeente hun een investeringstoelage van maximum 10.000,00 euro geven.
De gemeenteraad keurt de investeringssubsidie aan Chiro As-Niel ten bedrage van maximum 10.000,00 euro goed.
Het bedrag van de subsidie mag enkel aangewend worden voor het doel waarvoor het is toegekend zoals voorzien in dit besluit. Het niet aanwenden van de subsidie of een gedeelte ervan, voor de bestemming waarvoor de subsidie is toegekend, geeft van rechtswege en onmiddellijk aanleiding tot het opeisen van het volledige subsidiebedrag, meer de wettelijke intresten op het niet terugbetaalde kapitaal en dit vanaf datum vanaf uitbetaling tot aan de volledige betaling van het saldo.
De subsidie bedraagt maximum 50% van de totale investering met een maximum subsidie van 10.000,00 euro. De Chiro As-Niel dient ook minstens 50% van de totale investering op zich te nemen.
Ter financiële controle zal de Chiro As-Niel de nodige bewijsstukken van aanwending van de subsidie dienen voor te leggen, uitleg te verlenen over de voortgang van de werken en toegang te verschaffen tot de werken in uitvoering aan de bevoegde ambtenaar.
De uitbetaling van de subsidie zal geschieden a rato van de binnengebrachte bewijsstukken (facturen).
De financiële dienst wordt gelast met de uitvoering van deze beslissing.
De gemeente is deelnemer van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg.
De toelichtingsnota’s betreffende de punten vermeld op de agenda van de buitengewone vergadering d.d. 23 juni 2022 van IGL in bijlagen.
Er zijn geen bezwaren voorhanden om de goedkeuring van de agenda te weigeren.
Artikel 35 van de gecoördineerde statuten van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg.
De oproepingsbrief van 18 maart 2022 voor de buitengewone vergadering van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg op donderdag 23 juni 2022 die de volgende agendapunten bevat:
2. Machtiging aan de directeur bedrijfsvoering om de statuten te coördineren en neer te leggen
Op basis van de bekomen documenten en toelichtingsnota’s stemt de raad in met de voorstellen opgenomen in de agenda van de buitengewone vergadering d.d. 23 juni 2022 van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg.
De vertegenwoordiger Nele Steegmans of bij belet de plaatsvervanger Ine Daniels wordt gemandateerd om op de vergadering (of op iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen zoals vermeld in de artikel 1 en verder al het nodige te doen voor afwerking van de volledige agenda.
Het College van Burgemeester en Schepenen wordt belast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift bezorgen van deze beslissing aan de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg.
De gemeente As is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij Fluvius opdrachthoudende vereniging.
Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per brief van 28 maart 2022 overgemaakt.
De Raad van Bestuur van Fluvius OV heeft beslist dat de vergadering digitaal zal gehouden worden INDIEN de coronamaatregelen het op termijn niet zouden toelaten fysiek te vergaderen.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
Aangetekend schrijven van 28 maart 2022 waarbij de gemeente As werd opgeroepen om deel te nemen aan de Algemene Vergadering, tevens Jaarvergadering van Fluvius OV die op 8 juni 2022 plaatsheeft om 15.30 uur in De Montil, Moortelstraat 8 in 1790 Affligem.
De agenda:
De gemeenteraad keurt onderstaande agenda van de Algemene Vergadering, tevens Jaarvergadering van Fluvius opdrachthoudende vereniging d.d. 8 juni 2022, goed.
De gemeenteraad draagt de vertegenwoordiger van de gemeente As, nl. Björn Ulenaers of zijn plaatsvervanger Luc Lamberigts die zal deelnemen aan de Algemene Vergadering, tevens Jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius op 8 juni 2022 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) op, zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing. Indien de coronamaatregelen op termijn een fysieke vergadering niet zouden toelaten, zal de Algemene Vergadering tevens Jaarvergadering van 8 juni 2022 digitaal gehouden worden.
De gemeenteraad gelast het college van burgemeester en schepenen met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e‑mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be
De gemeente As is voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg.
Een dossier met documentatiestukken werd aan de gemeente per brief van 31 maart 2022 overgemaakt.
Heden worden we met het coronavirus COVID-19 geconfronteerd waarbij het op heden niet vaststaat onder welke vorm deze algemene vergadering zal kunnen plaatsvinden.
De huidige federale richtlijnen alsook de politiebesluiten van de gouverneurs en de informatie via het Agentschap Binnenlands Bestuur omtrent het coronavirus COVID-19 (en de mogelijke evolutie in en aanpassing van deze richtlijnen en informatie) en de impact hiervan op onderhavige bijeenkomst, kan desgevallend overgegaan worden tot het houden van een digitale Algemene Vergadering indien dit noodzakelijk mocht blijken.
Artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
Aangetekend schrijven van 31 maart 2022 waarbij de gemeente As werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Fluvius Limburg die op 21 juni 2022 zal plaatsvinden om 18.00 uur in hotel Stayen, Tiensesteenweg 168 te 3800 Sint-Truiden.
De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan de agenda van de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg d.d. 21 juni 2022:
De vertegenwoordiger van de gemeente Björn Ulenaers, die zal deelnemen aan de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg op 21 juni 2022 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.
Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e‑mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be
Er werden tijdens de vergadering geen opmerkingen gemaakt over de redactie van het zittingsverslag van de vorige gemeenteraadszitting.
Zittingsverslag van de gemeenteraad van 24 maart 2022.
De gemeenteraad keurt het zittingsverslag van de openbare zitting van 24 maart 2022 goed.
De gemeenteraad keurt de notulen van de openbare zitting van 24 maart 2022 goed.