do 21/11/2019 - 20:30 raadzaal
Data raden 2020
1 donderdag 2020-01-30
2 donderdag 2020-02-27
3 donderdag 2020-03-26
4 donderdag 2020-04-16
5 donderdag 2020-05-28
6 donderdag 2020-06-25
7 donderdag 2020-09-10
8 donderdag 2020-10-15
9 donderdag 2020-11-19
10 donderdag 2020-12-17
De gemeente As wil verkrotting en verwaarlozing van gebouwen en woningen op het grondgebied van de gemeente bestrijden en voorkomen. Door de wetswijziging van 19 april 2014 is het mogelijk om opcentiemen te heffen op gewestbelastingen die op het kadastraal inkomen gebaseerd zijn. De gemeente As kiest voor het heffen van 50 opcentiemen.
Elke inwoner van België wordt belast op zijn inkomen. De gemeente kan op deze belasting een aanvullende personenbelasting heffen. Voor de gemeente As wordt voor de periode van 1 januari 2020 tot 31 december 2025 een belasting vastgesteld van 7,5%.
De onroerende voorheffing is een belasting die in België geheven wordt op onroerende eigendommen. Zij wordt berekend op basis van het kadastraal inkomen, een vaste raming van de huurwaarde zoals die door de diensten van het kadaster wordt bepaald.
Het basistarief van de onroerende voorheffing wordt vastgelegd door de gewesten. Het Vlaams Gewest int 3,97 % op het geïndexeerde kadastraal inkomen van onroerende goederen. Aan deze hoofdsom voegen de gemeenten en provincies hun eigen heffingen toe. Dat zijn de ‘opcentiemen’. Een opcentiem is een toeslag van één procent op een bepaald tarief.
In Vlaanderen wordt de onroerende voorheffing in haar geheel geïnd door de Vlaamse Belastingdienst, die aan de gemeenten en provincies hun deel doorstort.
Voor de gemeente As wordt voor de periode van 1 januari 2020 tot 31 december 2025 een belasting vastgesteld van 630 opcentiemen op de onroerende voorheffing.
Voor het aanslagjaar 2020 wordt een directe gemeentebelasting geheven op zand- en kiezelgroeven.
Gemeentebelasting op het afleveren van administratieve stukken – aanslagjaar 2020 dient goedgekeurd te worden door de gemeenteraad.
Met de inwerkingtreding van het decreet betreffende de omgevingsvergunning wordt er een aanzienlijke inzet gevraagd van de gemeentelijke middelen bij het behandelen van de meldingen en de aanvragen. Het is billijk om deze inzet door te rekenen aan degene op wiens initiatief en in wiens voordeel meldings- en vergunningsprocedures worden doorlopen. Vanaf de inwerkingtreding van het omgevingsvergunningendecreet wordt er een belasting geheven op de meldingen en aanvragen m.b.t. omgevingsvergunningen.
Met ingang van 1 januari 2020, voor een termijn eindigend op 31 december 2025, wordt een jaarlijkse directe belasting geheven op de aanplakborden geplaatst op het grondgebied van de gemeente As langs de openbare weg of op een plaats zichtbaar van op de openbare weg.
Voor de aanslagjaren 2020-2025 wordt een gemeentebelasting gevestigd op de kamers, woningen en gebouwen die gedurende minstens twaalf opeenvolgende maanden zijn opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister.
De tarieven voor de gemeentelijke saneringsvergoeding voor drinkwatergebruikers als voor eigen waterwinners moet vastgesteld worden.
Er wordt een onderscheid gemeakt tusen huishoudelijke klanten, niet-huishoudelijke klanten en grootverbruiksers heffingsplichtingen.
De gemeentelijke saneringsverogeiding is onderworden aan 6% BTW voor drinkwatergebruikers en 21% voor eigen waterwinners.
De gemeente levert belangrijke inspanningen aan de gehele gemeenschappelijke infrastructuur en gemeenschappelijke diensten, ook in zones waar tweede verblijven gesitueerd zijn. De niet-permanent bewoonde eigendommen geven aanleiding tot een grotere zorg voor de veiligheid, het milieu en de openbare ruimte, wat zijn financiële weerslag op het gemeentelijk budget heeft.
Met ingang van 1 januari 2020 en voor een termijn van 2 jaar, eindigend op 31 december 2021, wordt in de gemeente volgens de bepaling van dit reglement een belasting gevestigd op het inzamelen en verwerken van diverse fracties huishoudelijke afvalstoffen.
Dit reglement stelt twee verschillende belastingen vast:
De tarieven die verschuldigd zijn voor de afgifte van afval op het recyclagepark van de gemeente worden door de raad van bestuur van LIMBURG.NET vastgelegd in een afzonderlijk tarievenreglement. Deze tarieven maken geen deel uit van het belastingreglement.
Jaarlijks dienen de belastingen goedgekeurd te worden door de gemeenteraad.
Retributie voor aansluiting op het rioleringsnet en het collectief plaatsen en beheren van individuele waterzuiveringsinstallaties - aanslagjaar 2020.
Sedert verschillende jaren kunnen de gemeenten aan de distributienetbeheerders Fluvius Antwerpen, Fluvius Limburg, Gaselwest, Imewo, Infrax West, Intergem, Iveka, Iverlek, PBE of Sibelgas een retributie aanrekenen voor de hinder op het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein naar aanleiding van werken aan de nutsvoorzieningen.
De mogelijkheid om bij de distributienetbeheerder de betaling te verkrijgen van een gemeentelijk opgelegde retributieheffing vindt zijn grondslag in de statuten, waarvoor de raad van bestuur een algemeen kader kan creëren, en voor zover dit aanvaard is in het distributienettarief door de reguleringsinstantie. Het huidige retributiereglement vervalt op 31 december 2019 daarom dient er een nieuw gestemd te worden.
Retributie van de Dienst Toerisme voor het jaar 2020.
Vanaf 1 januari 2020 en voor de duur van één jaar, eindigend op 31 december 2020 een retributie geheven op de opvang van kinderen in de Buitenschoolse Kinderopvang "Peter Pan".
Er werd een beperkte verhoging gedaan in het opvangtarief.
Het vaststellen van de retributies voor het gebruik van de gemeentelijke visvijver - aanslagjaar 2020 dient te gebeuren door de gemeenteraad.
Het vaststellen van de retributies voor het gebruik van de sporthal en andere gemeentelijke sportaccommodaties - aanslagjaar 2020 dient te gebeuren door de gemeenteraad.
Het retributiereglement betreffende de grafconcessies en de bijzettingen in een columbarium - aanslagjaar 2020 dient goedgekeurd te worden op de gemeenteraad.
De retributies plaatselijke openbare bibliotheek - aanslagjaar 2020 dienen vastgesteld te worden door de gemeenteraad.
Door de dienst economie werd bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen een ‘Vergunning ethylalcohol en alcoholhoudende dranken - Handelaar‘ aangevraagd en toegekend (zie bijlage).
De gemeente As wenst het Dorpbier 'Baekelaer' te verkopen op verschillende gemeentelijke diensten. Dit moet bijgevolg worden opgenomen in een retributiereglement.
Voor het dienstjaar 2020 zal een toelage toegekend worden van 55 euro aan de patiënt zelf of aan het gezin dat hem verzorgt onder de volgende voorwaarden:
Deze toelage dient, vergezeld van de nodige bewijsstukken, aangevraagd te worden aan het gemeentebestuur.